Kik pasta met spinazie en roomkaas

Kik pasta met spinazie en roomkaas

hoofdgerecht voor 4 personen (20 min.)

  • 1 blik Bonduelle Kikkererwten (310 g)
  • 400 g tagliatelle
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 250 g champignons
  • 2 el olijfolie
  • 400 g verse spinazie
  • 150 g roomkaas met kruiden
Stap 1

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes en de champignons in plakjes.

Stap 2

Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Fruit de ui met de paprika 3 min. Voeg de champignons toe en bak nog 3 min. Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken.

Stap 3

Voeg de spinazie in 2-3 porties toe en laat het blad al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Voeg ook de roomkaas met 75 ml water toe en verwarm op laag vuur tot de kaas is gesmolten.

Stap 4

Schep de kikkererwten erdoor, verwarm nog 2 min. en breng op smaak met peper.

Stap 5

Schep de pasta op 4 borden. Verdeel de romige spinazie met de kikkererwten over de tagliatelle.

Per persoon: 685 kcal, 26 g eiwit, 25 g vet waarvan 10 g verzadigd, 83 g koolhydraten, 12 g vezels, 0,5 g zout en 135 g (bereide) groente

Bonduelle tip

Hap voor hap minder vlees? Neem 1 klein blik kikkererwten (160 g) en bak met de paprika 200 g kipfilet in blokjes mee.

Wat eten we morgen?

Kik kerrie
Kik curry