Kik pasta met spinazie en roomkaas
hoofdgerecht voor 4 personen (20 min.)
- 1 blik Bonduelle Kikkererwten (310 g)
- 400 g tagliatelle
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 250 g champignons
- 2 el olijfolie
- 400 g verse spinazie
- 150 g roomkaas met kruiden
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes en de champignons in plakjes.
Stap 2Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Fruit de ui met de paprika 3 min. Voeg de champignons toe en bak nog 3 min. Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken.
Stap 3Voeg de spinazie in 2-3 porties toe en laat het blad al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Voeg ook de roomkaas met 75 ml water toe en verwarm op laag vuur tot de kaas is gesmolten.
Stap 4Schep de kikkererwten erdoor, verwarm nog 2 min. en breng op smaak met peper.
Stap 5Schep de pasta op 4 borden. Verdeel de romige spinazie met de kikkererwten over de tagliatelle.
Per persoon: 685 kcal, 26 g eiwit, 25 g vet waarvan 10 g verzadigd, 83 g koolhydraten, 12 g vezels, 0,5 g zout en 135 g (bereide) groente