Spaghetti bololinzen

Spaghetti bololinzen

hoofdgerecht voor 4 personen (25 min.)

  • 1 blik Bonduelle Linzen (310 g)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 500 g cherrytomaatjes
  • 2 el olijfolie
  • 400 g spaghetti
  • 1 groot blik tomatenpuree (140 g)
  • (Plantaardige) parmezaanse of geraspte kaas
Stap 1

Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in reepjes. Halveer de tomaatjes.

Stap 2

Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Fruit de ui met de knoflook en de bleekselderij 3 min. Voeg de tomaatjes toe en bak 8 min., tot de sappen vrijkomen.

Stap 3

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel de linzen af en laat ze goed uitlekken.

Stap 4

Roer de tomatenpuree door de groenten. Voeg 150 ml water toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag, voeg de linzen toe en verwarm de saus nog 5 min. op laag vuur.

Stap 5

Giet de spaghetti af. Meng de spaghetti door de linzen-bolognaisesaus. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de spaghetti over 4 borden en serveer met de kaas.

Per persoon: 620 kcal, 25 g eiwit, 14 g vet waarvan 4 g verzadigd, 94 g koolhydraten, 10 g vezels, 0,5 g zout en 160 g (bereide) groente

Bonduelle tip

Hap voor hap minder vlees? Neem 1 klein blikje linzen (160 g) en voeg aan de gefruite groenten 150 g rundergehakt toe. Bak het gehakt rul alvorens de tomaatjes toe te voegen.

Wat eten we morgen?

Kik kerrie
Chili sin carne