Spaghetti bololinzen
hoofdgerecht voor 4 personen (25 min.)
- 1 blik Bonduelle Linzen (310 g)
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 stengels bleekselderij
- 500 g cherrytomaatjes
- 2 el olijfolie
- 400 g spaghetti
- 1 groot blik tomatenpuree (140 g)
- (Plantaardige) parmezaanse of geraspte kaas
Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in reepjes. Halveer de tomaatjes.
Stap 2Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Fruit de ui met de knoflook en de bleekselderij 3 min. Voeg de tomaatjes toe en bak 8 min., tot de sappen vrijkomen.
Stap 3Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel de linzen af en laat ze goed uitlekken.
Stap 4Roer de tomatenpuree door de groenten. Voeg 150 ml water toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag, voeg de linzen toe en verwarm de saus nog 5 min. op laag vuur.
Stap 5Giet de spaghetti af. Meng de spaghetti door de linzen-bolognaisesaus. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de spaghetti over 4 borden en serveer met de kaas.
Per persoon: 620 kcal, 25 g eiwit, 14 g vet waarvan 4 g verzadigd, 94 g koolhydraten, 10 g vezels, 0,5 g zout en 160 g (bereide) groente