Bean Shanghai

Bean Shanghai

hoofdgerecht voor 4 personen (20 min.)

  • 1 blik Bonduelle Zwarte bonen (400 g)
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 250 g (kastanje)champignons
  • 1 bosje bosui
  • 250 g Chinese mie
  • 2 el (wok)olie
  • 3 el hoisinsaus
  • 100 g taugĂ©
Stap 1

Snipper de ui. Snijd de prei in ringen en de champignons in plakjes. Snijd het witte deel van de bosui in stukjes van 3 cm.

Stap 2

Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 3

Verhit in een wok de olie. Bak de ui met de prei 2 min. Voeg de champignons met de bosui toe en bak nog 4 min. Giet intussen de bonen in een zeef, spoel ze af en laat ze goed uitlekken.

Stap 4

Schep de hoisinsaus met 50 ml water en de bonen door de groenten. Verwarm nog 1 min. Schep er de taugé door en breng op smaak met peper.

Stap 5

Snijd het groene deel van de bosui in ringetjes. Verdeel de mie over 4 kommen. Schep er de bean shanghai op en bestrooi met de bosuiringetjes.

Per persoon: 445 kcal, 17 g eiwit, 11 g vet waarvan 2 g verzadigd, 65 g koolhydraten, 10 g vezels, 1,4 g zout en 120 g (bereide) groente

Bonduelle tip

Hap voor hap minder vlees? Neem 1 blikje zwarte bonen (200 g) en voeg 200 g kleine rundergehaktballetjes toe.

Wat eten we morgen?

Kik curry
Linzagne