Bean Shanghai
hoofdgerecht voor 4 personen (20 min.)
- 1 blik Bonduelle Zwarte bonen (400 g)
- 1 ui
- 1 prei
- 250 g (kastanje)champignons
- 1 bosje bosui
- 250 g Chinese mie
- 2 el (wok)olie
- 3 el hoisinsaus
- 100 g taugé
Snipper de ui. Snijd de prei in ringen en de champignons in plakjes. Snijd het witte deel van de bosui in stukjes van 3 cm.
Stap 2Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 3Verhit in een wok de olie. Bak de ui met de prei 2 min. Voeg de champignons met de bosui toe en bak nog 4 min. Giet intussen de bonen in een zeef, spoel ze af en laat ze goed uitlekken.
Stap 4Schep de hoisinsaus met 50 ml water en de bonen door de groenten. Verwarm nog 1 min. Schep er de taugé door en breng op smaak met peper.
Stap 5Snijd het groene deel van de bosui in ringetjes. Verdeel de mie over 4 kommen. Schep er de bean shanghai op en bestrooi met de bosuiringetjes.
Per persoon: 445 kcal, 17 g eiwit, 11 g vet waarvan 2 g verzadigd, 65 g koolhydraten, 10 g vezels, 1,4 g zout en 120 g (bereide) groente