Flexicaanse wraps
hoofdgerecht voor 4 personen (25 min)
- 2 blikken Bonduelle Rode kidneybonen (à 310 g)
- 1 ui
- 2 paprika’s
- 250 g champignons
- 2 el olijfolie
- 2 el burrito kruidenmix
- 8 tortilla wraps
- 1 teen knoflook
- 250 g Griekse yoghurt
- 175 g geraspte jongbelegen kaas
- 2 takjes peterselie
Snipper de ui. Snijd de paprika’s in reepjes en de champignons in plakjes.
Stap 2Verhit in een koekenpan de olie. Fruit de ui 1 min. Voeg de paprika toe en bak 3 min. mee. Schep de champignons erdoor en bak nog 2 min.
Stap 3Spoel de kidneybonen af en laat ze goed uitlekken. Voeg de burrito kruidenmix met 100 ml water toe aan de groenten. Schep er de kidneybonen door en verwarm nog 2 min.
Stap 4Pers of rasp de knoflook boven de yoghurt. Besmeer de wraps met de knoflookyoghurt. Verdeel er het groenten-bonenmengsel over en rol de wraps op.
Zonder de geraspte kaas
Per persoon: 575 kcal, 21 g eiwit, 19 g vet waarvan 6 g verzadigd, 72 g koolhydraten, 17 g vezels, 1,6 g zout en 110 g (bereide) groente
Met de geraspte kaas
Per persoon: 715 kcal, 30 g eiwit, 30 g vet waarvan 14 g verzadigd, 73 g koolhydraten, 17 g vezels, 2,4 g zout en 110 g (bereide) groente