Flexicaanse wraps

Flexicaanse wraps

hoofdgerecht voor 4 personen (25 min)

  • 2 blikken Bonduelle Rode kidneybonen (à 310 g)
  • 1 ui
  • 2 paprika’s
  • 250 g champignons
  • 2 el olijfolie
  • 2 el burrito kruidenmix
  • 8 tortilla wraps
  • 1 teen knoflook
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 175 g geraspte jongbelegen kaas
  • 2 takjes peterselie
Stap 1

Snipper de ui. Snijd de paprika’s in reepjes en de champignons in plakjes.

Stap 2

Verhit in een koekenpan de olie. Fruit de ui 1 min. Voeg de paprika toe en bak 3 min. mee. Schep de champignons erdoor en bak nog 2 min.

Stap 3

Spoel de kidneybonen af en laat ze goed uitlekken. Voeg de burrito kruidenmix met 100 ml water toe aan de groenten. Schep er de kidneybonen door en verwarm nog 2 min.

Stap 4

Pers of rasp de knoflook boven de yoghurt. Besmeer de wraps met de knoflookyoghurt. Verdeel er het groenten-bonenmengsel over en rol de wraps op.

Zonder de geraspte kaas
Per persoon: 575 kcal, 21 g eiwit, 19 g vet waarvan 6 g verzadigd, 72 g koolhydraten, 17 g vezels, 1,6 g zout en 110 g (bereide) groente

Met de geraspte kaas
Per persoon: 715 kcal, 30 g eiwit, 30 g vet waarvan 14 g verzadigd, 73 g koolhydraten, 17 g vezels, 2,4 g zout en 110 g (bereide) groente

Bonduelle tip

Hap voor hap minder vlees? Neem 1 blik rode kidneybonen en bak met de paprika 150 g rundergehakt rul.

Wat eten we morgen?

Kik tandoori
Kik curry