Bean teriyaki

Bean teriyaki

hoofdgerecht voor 4 personen (20 min.)

  • 2 blikken Bonduelle Edamame boontjes (2x 155 g)
  • 300 g witte rijst
  • 3 rode uien
  • 250 g kastanjechampignons
  • 3 bosuitjes
  • 2 el (wok)olie
  • 200 g peultjes
  • 200 ml teriyaki woksaus
  • 2 tl sesamzaad
Stap 1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de uien grof en de champignons in plakjes. Snijd het witte deel van de bosui in stukjes van 2 cm.

Stap 2

Verhit in een wok de olie. Bak de rode ui 2 min. Voeg de champignons toe en bak nog 2 min. Schep de peultjes, de stukjes bosui en de edamame boontjes erdoor en roerbak de groente in 4 min. knapperig gaar.

Stap 3

Voeg de woksaus toe en verwarm nog 1 min. Rooster intussen in een droge koekenpan het sesamzaad goudbruin en schud op een bord. Snijd het groene deel van de bosui in ringetjes.

Stap 4

Verdeel de rijst over 4 diepe borden of kommen. Schep er de teriyaki groenten met de edamame boontjes bij. Bestrooi met de ringetjes bosui en het sesamzaad.

Per persoon: 540 kcal, 20 g eiwit, 14 g vet waarvan 2 g verzadigd, 78 g koolhydraten, 9 g vezels, 1,4g zout en 160 g (bereide) groente

Bonduelle tip

Hap voor hap minder vlees? Bak allereerst in de hete olie 200 g biefstukpuntjes of runderreepjes in 2 min. bruin. Schep het vlees uit de pan en voeg weer met de teriyakisaus toe.

Wat eten we morgen?

Kik kerrie
Spaghetti bololinzen