Linzagne
hoofdgerecht voor 4 personen (40 min. + 30 min. oventijd)
- 1 blik Bonduelle Linzen (310 g)
- 1 ui
- 2 knoflook
- 1 prei
- 3 tomaten
- 1 rode paprika
- 2 el olijfolie
- 1 l passata (gezeefde tomaten)
- 250 g lasagnebladen
- 2 bollen mozzarella (à 125 g)
- 2 tl gedroogde oregano
- - ovenschaal (20 x 30 cm)
Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Snijd de prei in ringen, de tomaten in stukjes en de paprika in blokjes.
Stap 2Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de ui met de knoflook en de prei 2 min. Voeg de tomaat en de paprika toe en bak de groenten 4 min. Spoel de linzen af en laat ze goed uitlekken.
Stap 3Schenk de passata met 150 ml water erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag, voeg de linzen toe en verwarm de saus nog 8 min. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
Stap 4Breng de saus op smaak met zout en peper. Schep een laag saus in de ovenschaal en dek af met lasagnebladen. Schep er weer wat saus op. Herhaal dit met de rest van de lasagnebladen en eindig met een laag saus.
Stap 5Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de lasagne. Bestrooi met de oregano. Bak de lasagne in de voorverwarmde oven in 30 min. goudbruin en gaar.
Per persoon: 665 kcal, 31 g eiwit, 22 g vet waarvan 10 g verzadigd, 78 g koolhydraten, 16 g vezels, 1,9 g zout en 300 g (bereide) groente