Chili sin carne
hoofdgerecht voor 4 personen (25 min.)
- 2 blikken Bonduelle Rode kidneybonen (à 310 g)
- 1 blikje Bonduelle Crispy maïs (150 g)
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 300 g witte rijst
- 2 el olie
- 1 tl gemalen komijn of 2 tl kruidenmix voor chili con carne
- 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
- 2 takjes peterselie
- 150 g Griekse yoghurt of zure room
Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Snijd de paprika’s in blokjes. Spoel de kidneybonen af en laat ze goed uitlekken.
Stap 2Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de ui met de knoflook 1 min. Voeg de paprika toe en bak 4 min. mee.
Stap 3Schep de komijn of kruidenmix door de groenten. Voeg de inhoud van de blikken gepelde tomaten toe. Druk de tomaten met een spatel klein. Breng aan de kook. Kook de saus 5 min. zachtjes.
Stap 4Voeg de kidneybonen en maïs toe en verwarm de chili sin carne nog 5 min. op laag vuur. Voeg peper en eventueel zout naar smaak toe. Hak de peterselie grof.
Stap 5Verdeel de rijst over 4 borden. Schep er de chili sin carne bij. Bestrooi met de peterselie en serveer met de yoghurt of de zure room.
Per persoon: 600 kcal, 20 g eiwit, 14 g vet waarvan 4 g verzadigd, 92 g koolhydraten, 16 g vezels, 0,5 g zout en 235 g (bereide) groente