Chili sin carne

Chili sin carne

hoofdgerecht voor 4 personen (25 min.)

  • 2 blikken Bonduelle Rode kidneybonen (à 310 g)
  • 1 blikje Bonduelle Crispy maïs (150 g)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 300 g witte rijst
  • 2 el olie
  • 1 tl gemalen komijn of 2 tl kruidenmix voor chili con carne
  • 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
  • 2 takjes peterselie
  • 150 g Griekse yoghurt of zure room
Stap 1

Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Snijd de paprika’s in blokjes. Spoel de kidneybonen af en laat ze goed uitlekken.

Stap 2

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de ui met de knoflook 1 min. Voeg de paprika toe en bak 4 min. mee.

Stap 3

Schep de komijn of kruidenmix door de groenten. Voeg de inhoud van de blikken gepelde tomaten toe. Druk de tomaten met een spatel klein. Breng aan de kook. Kook de saus 5 min. zachtjes.

Stap 4

Voeg de kidneybonen en maïs toe en verwarm de chili sin carne nog 5 min. op laag vuur. Voeg peper en eventueel zout naar smaak toe. Hak de peterselie grof.

Stap 5

Verdeel de rijst over 4 borden. Schep er de chili sin carne bij. Bestrooi met de peterselie en serveer met de yoghurt of de zure room.

Per persoon: 600 kcal, 20 g eiwit, 14 g vet waarvan 4 g verzadigd, 92 g koolhydraten, 16 g vezels, 0,5 g zout en 235 g (bereide) groente

Bonduelle tip

Hap voor hap minder vlees? Vervang 1 blik kidneybonen door 150 g rundergehakt. Bak het gehakt met de paprika rul.

Wat eten we morgen?

Andijvie­stamppot met krokante kikjes
Bean Shanghai