




Crispy maïssalade
Bijgerecht voor 4 personen (15 min)
- 1 blik Bonduelle Crispy Maïs (150 g)
- blik Bonduelle Kikkererwten (150 g)
- 1 tl sesamzaad
- 1 sjalot
- 2 avocado’s
- 3 el mayonaise
- 1 limoen
- 1 tl sesamolie
- ½ kleine knoflook
- 3 el granaatappelpitjes
- 1 bosje platte peterselie of koriander (15 g)
Stap 1
Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad goudbruin en schud op een bord.
Stap 2Snijd de sjalot in reepjes. Halveer de avocado’s, wip de pit eruit en verwijder de schil. Snijd de avocado’s in partjes.
Stap 3Meng de mayonaise met het sap van de limoen en de sesamolie. Pers er de knoflook boven en breng de dressing op smaak met zout en peper.
Stap 4Leg de avocado’s op een schaal. Verdeel er de kikkererwten, de Crispy maïs, de sjalot en de granaatappelpitjes over. Besprenkel de salade met de limoen-sesam dressing en bestrooi met de peterselie (of koriander) en het sesamzaad.
Per persoon: 355 kcal, 6 g eiwit, 29 g vet waarvan 3 g verzadigd, 13 g koolhydraten, 8 g vezels, 0.6 g zout en 140 g (bereide) groente