Kik tandoori

Kik tandoori

hoofdgerecht voor 4 personen (30 min.)

  • 1 blik Bonduelle Kikkererwten (310 g)
  • 1 el Indiase tandoori kruidenpasta
  • 3 el olie
  • 300 g basmatirijst
  • ½ komkommer
  • evt. gemalen komijn en/of knoflook
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • ½ bosje koriander
  • - rasp
Stap 1

Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken. Meng de kruidenpasta met 1 el olie. Schep de kikkererwten erdoor en zet apart om te marineren.

Stap 2

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en rasp grof. Schep de komkommer door de yoghurt. Breng de raita desgewenst op smaak met een snuf komijn of knoflook.

Stap 3

Snipper de ui. Snijd de prei in ringen en de paprika in blokjes.

Stap 4

Verhit in een ruime koekenpan 2 el olie. Fruit de ui 1 min. Schep de prei en de paprika erdoor en bak nog 4 min. Schep de kikkererwten met de marinade erdoor. Schenk de kokosmelk in de pan en verwarm nog 3 min.

Stap 5

Verdeel de rijst over 4 borden. Schep er de kik tandoori bij. Bestrooi met grofgehakte koriander en serveer met de raita.

Per persoon: 700 kcal, 14 g eiwit, 35 g vet waarvan 21 g verzadigd, 77 g koolhydraten, 11 g vezels, 0,5 g zout en 150 g (bereide) groente

Bonduelle tip

Hap voor hap minder vlees? Neem 1 klein blik kikkererwten (150 g) en schep ook 200 g kipfiletblokjes door de marinade.

Wat eten we morgen?

Kik pasta met spinazie en roomkaas
Flexicaanse wraps