Kik kerrie
hoofdgerecht voor 4 personen (25 min.)
- 2 blikken Bonduelle Kikkererwten (à 310 g)
- 1 komkommer
- 2 el suiker
- 50 ml wittewijnazijn
- 300 g witte rijst
- 1 ui
- 2 rode paprika’s
- 2 el olie
- 2 tl kerrie
- 400 ml kookroom
- 1 takje peterselie
Schaaf of snijd de komkommer in flinterdunne plakjes. Roer de suiker door de wijnazijn. Schep er de komkommer door en zet apart.
Stap 2Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en snijd de paprika’s in dunne reepjes.
Stap 3Verhit in een koekenpan de olie. Fruit de ui 1 min. Voeg de paprikareepjes toe en bak ze in 8 min. zacht. Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken.
Stap 4Schep de kerrie door de paprika. Schenk de kookroom in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag, voeg de kikkererwten toe en verwarm nog 5 min. op laag vuur. Hak de peterselie fijn.
Stap 5Verdeel de rijst over 4 borden. Schep er de kik kerrie bij en bestrooi met de peterselie. Serveer met de zoetzure komkommer.
Per persoon: 760 kcal, 18 g eiwit, 32 g vet waarvan 14 g verzadigd, 93 g koolhydraten, 14 g vezels, 0,5 g zout en 180 g (bereide) groente