Kik kerrie

Kik kerrie

hoofdgerecht voor 4 personen (25 min.)

  • 2 blikken Bonduelle Kikkererwten (à 310 g)
  • 1 komkommer
  • 2 el suiker
  • 50 ml wittewijnazijn
  • 300 g witte rijst
  • 1 ui
  • 2 rode paprika’s
  • 2 el olie
  • 2 tl kerrie
  • 400 ml kookroom
  • 1 takje peterselie
Stap 1

Schaaf of snijd de komkommer in flinterdunne plakjes. Roer de suiker door de wijnazijn. Schep er de komkommer door en zet apart.

Stap 2

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en snijd de paprika’s in dunne reepjes.

Stap 3

Verhit in een koekenpan de olie. Fruit de ui 1 min. Voeg de paprikareepjes toe en bak ze in 8 min. zacht. Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken.

Stap 4

Schep de kerrie door de paprika. Schenk de kookroom in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag, voeg de kikkererwten toe en verwarm nog 5 min. op laag vuur. Hak de peterselie fijn.

Stap 5

Verdeel de rijst over 4 borden. Schep er de kik kerrie bij en bestrooi met de peterselie. Serveer met de zoetzure komkommer.

Per persoon: 760 kcal, 18 g eiwit, 32 g vet waarvan 14 g verzadigd, 93 g koolhydraten, 14 g vezels, 0,5 g zout en 180 g (bereide) groente

Bonduelle tip

Hap voor hap minder vlees? Neem 1 klein blikje kikkererwten (150 g) en bak met de ui 150 g kipfiletblokjes mee.

Wat eten we morgen?

Kik pasta met spinazie en roomkaas
Flexicaanse wraps