Kik curry

Kik curry

hoofdgerecht voor 4 personen (25 min.)

  • 1 blik Bonduelle Kikkererwten (310 g)
  • 1 zak Bonduelle Bloemkoolroosjes (diepvries, 400 g)
  • 300 g basmatirijst
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 2 el olie
  • 2 el milde currypasta
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • ½ bosje koriander
Stap 1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika’s in reepjes.

Stap 2

Verhit in een ruime koekenpan de olie. Bak de paprika 3 min. Schep de currypasta erdoor en bak 1 min. mee.

Stap 3

Schenk de kokosmelk in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag. Voeg de bloemkoolroosjes toe en verwarm 5 min.

Stap 4

Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken. Schep de kikkererwten door de curry en verwarm nog 3-4 min.

Stap 5

Schep de rijst in 4 diepe borden of kommen. Verdeel er de curry over. Bestrooi met grofgehakte koriander.

Per persoon: 640 kcal, 14 g eiwit, 29 g vet waarvan 18 g verzadigd, 75 g koolhydraten, 12 g vezels, 0,6 g zout en 160 g (bereide) groente

Bonduelle tip

Hap voor hap minder vlees? Vervang de bloemkoolroosjes door Franse sperzieboontjes (diepvries, zak 400 g).

Wat eten we morgen?

Kik kerrie
Spaghetti bololinzen